Haberler

Paylaş

Rektörlük Devir Teslimi Düzenlenen Törenle Gerçekleştirildi

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryumunda düzenlenen 'Rektörlük Devir Teslim Töreni'nde, 29 Kasım 2017 tarihinde Işık Üniversitesi Rektörü olarak atanan ve 30 Kasım 2021 tarihi itibarı ile resmi görev süresi dolan Prof. Dr. Cemal İbiş görevini; Mütevelli Heyetinin 26 Ağustos 2021 tarih ve 24 sayılı toplantısında oybirliği ile alınan ve Yükseköğretim Kurulunun görüşlerine sunulması kararlaştırılan 01 No'lu kararı uyarınca Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'a devretti. 

Mütevelli Heyeti Başkanından Rektörlere Teşekkür
Atama kararının okunmasının ardından konuşan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, görevi devreden Prof. Dr. Cemal İbiş'e teşekkür ederken, Mütevelli Heyeti tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi. 

Prof. Dr. Cemal İbiş'in rektörlük görevi boyunca Işık Üniversitesinin yükseköğretimdeki saygın yerini daha da ileriye taşımak için özveriyle ve üstün bir gayretle çalıştığını vurgulayan Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, "Prof. Dr. Cemal İbiş hocamız, resmi ve akademik platformlarda üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Üniversitemizle, öğrencilerimizle ilgili her konuya büyük bir duyarlılık ve görev bilinciyle yaklaşarak, çözümler üretti. Işık Üniversitesi olarak, uyumla çalıştığımız Prof. Dr. Cemal İbiş'in akademik deneyimlerinden ve birikimlerinden yararlanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Görev süresi boyunca her an öğrencisinin ve çalışma arkadaşlarının yanı başında olan Prof. Dr. Cemal İbiş'e üniversitemize yapmış olduğu çok kıymetli katkılar için, Mütevelli Heyeti ve Işık camiası adına en derin sevgilerimizi, saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ı da tebrik eden Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Mütevelli Heyetinin Işık Üniversitesinin çağın gerektirdiği uyum, dayanıklılık ve çevikliğe ulaşması için aldığı ve hayata geçirdiği kararlarda, üniversitede gerçekleştirilen yapısal değişim ve dönüşümlerde Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın deneyim, birikim ve vizyonundan en yüksek düzeyde yararlandıklarını söyledi. Mehmet Serdar Sarıgül, "Işıklı olmak; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında, çağdaş bir gelecek için, yüksek derecede donanımlı, birikimli, kültürlü, evrensel değerlere sahip nesiller yetiştiren köklü bir kültürün parçası olmak demektir. Yorulmadan ilerlediğimiz bu yolda; bu kültüre, bu kültürün önemli bir unsuru olan üniversitemize yapılan ve yapılacak her katkı, kültürümüzü güçlendirmekte ve büyütmektedir. Çağdaş uygarlığı hedefleyen ve nesilden nesile devam eden bu bayrak yarışındaki her katkı bizler için çok kıymetlidir. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ı rektörlük görevi için tebrik ediyor, bu görevin üniversitemize ve Işık camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül konuşmasının ardından Prof. Dr. Cemal İbiş'e plaket, hatıra ve çiçek takdiminde bulundu. 

"Gurur, huzur ve mutluluğu bir arada yaşıyorum"   
Törende konuşan Prof. Dr. Cemal İbiş ise; gurur, huzur ve mutluluğu bir arada yaşadığını dile getirerek, "Dört yıllık görev sürem boyunca, binlerce öğrencimize hoş geldiniz demenin, binlerce öğrencimizi mezun etmenin, onlarca arkadaşımızın akademik yükseltmelerinin coşkusunu yaşadım. Bilim, kültür ve sanatta, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin başarılarıyla gururlandım. Şenliklerimizde, konserlerimizde, konferanslarımızda, panellerimizde, sergilerimizde, törenlerimizde bir arada olmanın heyecanını paylaştım. Bu süre içinde aramızdan ayrılanlar ve yitirdiklerimiz oldu, yokluklarıyla kederlendim. Kısacası yaşamımın bu dört yılını, bir rektör, bir akademisyen, bir insan olarak dolu dolu geçirdiğimi söyleyebilirim. Şimdi görevimi bütün bunların bir parçası olmanın huzuruyla devrediyorum." diye konuştu. 

"Görevimi saygın ve yetkin bir isme devrediyorum"  
Makamların geçici, kurumların kalıcı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cemal İbiş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında yürüyen ışık üniversitemizin; her biri birbirinden değerli, çalışkan, üretken, yüksek nitelikli akademisyen kadrolarıyla, bireyi, toplumu, ülkeyi, insanlığı ve evrensel değerleri önceleyen bilimsel, çağdaş ve katılımcı eğitim anlayışıyla, pırıl pırıl öğrencileri ve başarılı mezunlarıyla, yükseköğretimdeki saygın yerini yükseltmeye devam edeceğinden eminim. Bugün görevi devrettiğim Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman hocamızın, engin deneyimleri, derinlikli bilgi birikimleri ve vizyoner yaklaşımıyla üniversitemizi daha da ileriye taşıyacağından eminim. Görevimi; saygın, yetkin ve ehil bir isme devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Görev sürem boyunca desteklerini daima yanımda hissettiğim tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Prof. Dr. Cemal İbiş konuşmasının ardından görevini devrettiği Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'a rektörlük cübbesini giydirdi.  

"Gece gündüz hep birlikte çalışacağız"
Cübbe törenin ardından tören katılımcılarına hitap eden Işık Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, görevi onurla devraldığını vurgulayarak Mütevelli Heyetine ve Prof. Dr. Cemal İbiş'e teşekkür etti. Törende hazır bulanan akademik ve idari kadrolarla öğrencilere seslenen Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, "Eşsiz ve hepimizin içinde bulunmaktan gurur duyacağı bir üniversiteyi, bir üniversite kültürünü, hep birlikte dayanışarak, paylaşarak yaratacağız. Çok çalışacağız. Yeryüzündeki insanoğlunun yeryüzündeki biyolojik tarihinin en büyük ve değerli çıktısı olan düşüncesini ve onun biçimlendirdiği bilimin ve sanatın en üst düzeydeki verimini sağlamak için, onu en yetkin yöntemlerle öğrencilerimize aktarmak için, yaratıcılığı ve yenilikleri bu üniversitenin ana çıktısına dönüştürmek için, dünyanın en iyi üniversitelerinde uygulanan yaklaşımları Işık Üniversitesinde de egemen kılmak için gece gündüz hep birlikte çalışacağız" diye konuştu. 

"Geleceği tasarlayan öğrenciler mezun edeceğiz" 
Üniversitenin, demokrasinin, onun temel özellikleri olan, dayanışmanın ve paylaşmanın, ortak düşünce üretiminin zemini olduğunu kaydeden Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, "Düşünce, bilim ve sanat sadece özgürlük içinde gelişebilir. Çünkü düşünce, bilim ve sanat, özgürleşmenin de en önemli araçlarıdır. Bu üç unsur da insanın doğa, tarih ve kendisi karşısında özgürleşmesini sağlayan araçlardır. İnsan, bilimi daima kendisine rağmen üretmiştir. Bilim tarihi bize insanın kendisine nasıl direnerek bilim ürettiğini bütün ayrıntılarıyla iletir. Biz de Işık Üniversitesini proje yapan ve kaynak üreten, bilgiyi somutlaştıran ve praksisle bütünleştiren bir üniversiteye dönüştüreceğiz. Kendimizi ve üniversitemizi dönüştürerek, yenileyeceğiz. Bu üniversiteden sadece bir mesleği icra etme hakkını kazanmış öğrenciler değil, dünyayı yepyeni bir gözle gören, ona yepyeni bir gözle bakan, yaratıcı, karmaşık problemleri çözme yetisinde, yenilikçiliği ilke edinmiş, bilimi, sanatı ve kültürü ayrımsız bir bütün olarak içine sindirmiş, çağı yakalayan, geleceği tasarlayan, erdemi benliğinin bir parçası haline getirmiş, onurlu ve vakur öğrenciler mezun edeceğiz." dedi.

İlgili Dosyalar