Haberler

Paylaş

Işık Üniversitesi 25'inci Yılını Coşkuyla Kutladı

Türkiye'nin ilk vakıf üniversitelerinden olan ve 1996 yılında eğitim vermeye başlayan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, kuruluşunun 25'inci yılını düzenlenen törenle kutladı.

Online törene Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Başkanvekilleri Ahmet Burak, Necdet Şenkal ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, Işık Üniversitesi Genel Sekreteri, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

'Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz'

Şile kampüsünde online olarak gerçekleştirilen ve Işık Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Üyelerinin üniversitenin kuruluşuna ilişkin anılarını paylaştığı tarihçe filminin gösterimiyle başlayan törende Işık Üniversitesinin 25'inci kuruluş yılını kutlayan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, "Kuruluşundan beri 135 yıldır hiçbir şekilde kar amacı gütmeyen vakfımız, sadece çağdaş eğitimi ve önce iyi insan yetiştirme ilkelerini esas alarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği doğrultuda çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Feyziye Mektepleri Vakfı olarak devamlılık arz eden eğitim süreciyle anaokulundan üniversite bitimine kadar 5 yerleşkede kesintisiz çağdaş eğitim fırsatı sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz." dedi.

Üniversite eğitiminin temeli olan Yükseköğretim Kanununun halen geliştirilmekte olduğunu hatırlatan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, "Bugün 25'inci yılını büyük bir gurur ile kutladığımız Işık Üniversitemizin arkasında 135 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfının eğitim birikimi, misyonu, imkanları ve binlerce mezunu vardır. Bu avantajın kurumumuzu daima öne çıkaracağına, mezunlarımızın iyi yetişerek ailelerine ve ülkemize katkı veren bireyler olacaklarına eminim." diye konuştu. Akın Süel, "Işık Üniversitesinin kuruluşunda ve kuruluşundan itibaren yönetiminde emeği geçmiş ve halen görevde olan tüm Mütevelli Heyeti Üyelerimize, başta Rektörlerimiz olmak üzere akademik ve idari kadrolarımıza, öğrencilerimize, velilerimize, mezunlarımıza emek ve katkıları için teşekkür ediyor, daha nice başarılı yıllar diliyorum" dedi.

'Geleceği yeniden ve daha iyi tasarlayacağız'
Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül törende yaptığı konuşmada, Feyziye Mektepleri Vakfı ile Işık Üniversitenin Türkiye'nin en saygın eğitim kurumları arasında olduğunu belirterek, "Bu kuruluşların mensubu olarak eğitime hizmet etmekten son derece mutluyuz. Hem Vakfımız hem Üniversitemiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket eden ve çağdaş bir yaklaşımla iyi insanlar ve iyi öğrenciler yetiştirmek için çalışan kurumlardır." diye konuştu. Işık Üniversitesinin 25 yıllık tarihinde yapılan iyi işleri koruyarak geleceği yeniden tasarlayacaklarını vurgulayan Mehmet Serdar Sarıgül, "Gelişen dünyada değişimin öncüsü olmak için daha çok çalışmak zorundayız. Odaklanarak gitmek, verimli ve etkin bir üniversite olmak zorundayız. Türkiye'de ve dünyada ismi ve sözü geçen bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla kaliteye çok önem veriyoruz. Bizim için önemli olan bugünü ve anı yaşamak değil, geleceği iyi tasarlamak ve ona ulaşmaktır. Dijital dünyaya, yeniçağa, yeni teknolojiye ve geleceğe dönük bir üniversite olmak en büyük arzumuz. 25 yılda Işık Üniversitesine emeği geçen tüm kıymetli isimleri saygıyla anıyor, teşekkür ediyorum. Onların emeğini daha da ileriye taşımak için hep birlikte söz veriyoruz" dedi.    

'Gücümüzü vakfımızdan, ilhamımızı Atatürk'ten alıyoruz'
Törende konuşan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ise; Işık Üniversitesinin Feyziye Mektepleri Vakfının eğitim alanındaki engin birikimlerini, deneyimlerini, yükseköğretime taşımak, Türkiye'ye, dünyaya ve insanlığa, bilimin ışığında yeni katkılar sunmak amacıyla 25 yıl önce yola çıktığını kaydederek, "Gücümüzü Vakfımızdan, ilhamımızı ise 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir' diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz" dedi.

Işık Üniversitesinin 25 yıl önce 3 fakültede 171 öğrenci ile bir kıvılcım halinde yola çıkarak 25 yılda çevresini ve toplumu; bilimin, kültürün ve sanatın ışığıyla aydınlatacak mezunlarıyla 14 bin meşale yaktığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Üniversite olarak tarihimizi 25 yılla sınırlamıyoruz. Geçmişten günümüze, Platon'un 'Akademisi'nden bu yana, insanlık için üretilen, tartışılan her bilginin, gelecek kuşaklara aktarımı, yeni ve yeniden üretiminin sorumluluğunu da üzerimizde taşıyoruz" diye konuştu. Işık Üniversitesinin; vizyonu, misyonu, değerleri ve hedefleriyle, sadece diploma veren, meslek kazandıran bir kurum olmanın ötesinde; gerçeği arayan, bilim üreten, bilgiyi paylaşan ve tartışan, en üst düzeyde araştırma ve eğitim yapılan bir kurum niteliği taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, 25'inci yılını kutlayan Işık Üniversitesinin tarihten günümüze üniversite kavramının ifade ettiği sorumluluk, anlayış ve yaklaşımın vücut bulmuş hali olduğunu kaydetti.

Tüm fakülteler Şile kampüste tek çatı altında buluşuyor  
Kuruluşundan bu yana Işık Üniversitesinin 25 yılda önemli yol kat ettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Ancak yolumuz uzun, sorumluluğumuz büyük. 25'inci yılımızda, dünden daha coşkulu, daha kararlı, daha umutlu ve yeni atılımların eşiğindeyiz. Bu doğrultuda hazırladığımız ve uygulamaya koyduğumuz 2020-2025 yeni stratejik planımızın gereği önemli bir adım atarak; süreçlerimizi daha efektif kılmak amacıyla, Maslak'ta bulunan fakültelerimizi Şile kampüsümüzde, aynı çatı altında bir araya getiriyoruz. Güzel Sanatlar Fakültemizle, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizi Şile kampüsümüzde doğayla buluşturuyoruz. Böylece yeni akademik yılla birlikte tüm lisans programlarımız Şile kampüsümüzde olacak. Yine stratejik plan çerçevesinde belirlediğimiz diğer adımları da hızlı bir şekilde atıyoruz. Teknolojinin yoğun kullanımını, ders işleme tekniklerini, multi – disipliner derslerle müfredat güncellemelerini, öğrencilerimize çoklu yetenekler kazandıracak yaklaşımı, daha etkin bir şekilde hayata geçireceğiz." diye konuştu.  

Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş sözlerini şöyle tamamladı: "Rektörlük görevini yürütmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyduğum üniversitemizin 25'inci yılını kutluyor, geçmişten günümüze; üniversitemizin kuruluşunda, gelişmesinde büyük emekleri bulunan, "Bila hasıla, bila fasıla" ve yılmadan yorulmadan bizlere ışık olan Feyziye Mektepleri Vakfımızın değerli başkanlarına ve yöneticilerine, tüm mütevelli heyeti başkanlarımıza ve tüm mütevelli heyet üyelerimize, ayrıca kurucu rektörümüz ve sonraki tüm rektörlerimize, görev yapmış ve halen görevde olan; tüm dekanlarımıza, öğrencilerimizi bilimin ışığıyla aydınlatan tüm akademik kadrolarımıza, idari personelimize, tüm mezunlarımıza, öğrencilerimize ve sevgili ailelerine, tüm paydaşlarımıza, en içten teşekkürlerimi sunuyor, hayatta olanlara sağlık ve esenlikler, ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Daha nice 25 yıllara."

İlk mezunlardan Ezgi Şahin Benezra da törendeydi
Törene katılan Işık Üniversitesinin ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından, 2000 yılı İşletme Bölümü mezunu Ezgi Şahin Benezra da Işık Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarını ve anılarını katılımcılarla paylaştı. Benezra, "Işık Üniversitesi YÖK'ten kuruluş onayını aldığında çok büyük heyecan duymuş ve aynı heyecanla kaydımızı yaptırmıştık. Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bin üniversiteyi tercih ettiğim için bugün de çok mutluyum. Ben bugün özel bir şirketin iş geliştirme direktörlüğünü yapıyorum, yanı zamanda akademisyenim, çeşitli markaların kuruculuğunu yapmış bir girişimciyim. Ve tüm bunları Işık Üniversitesinde aldığım eğitime borçluyum. Işık Üniversitesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

'Işıklı olmanın gururunu yaşam boyu taşıyacağız'

Işık Üniversitesi öğrencileri adına törende konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Ulaş Güney Yerli ise konuşmasında; Feyziye Mektepleri Vakfı çatısı altındaki eğitim kurumlarına ismini veren Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden Işık Üniversitesinin öğrencileri olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, "Bizler, yalnızca öğrenciliğimizde değil, mezun olup hayata atıldıktan sonra da böylesine büyük Işıklı bir ailenin üyesi olmanın güvenini ve gururunu benliğimizde taşıyacağımızı biliyoruz. Üniversitemize emeği geçen tüm kıymetli büyüklerimize saygılarımı sunuyor, bilimin ışığında, Üniversitemize Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda nice 25 yıllar diliyorum." dedi.

Işık Üniversitesi 25'inci yıl meşalesinin Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş ve ilk mezunlardan Ezgi Şahin Benezra tarafından birlikte yakıldığı törende ayrıca, akademik süreçleri tamamlayan ve atamaları yapılan profesör ve doçentler için cübbe seremonisi de gerçekleştirildi. Tören İpek Dinç'in caz dinletisiyle son buldu.

İlgili Dosyalar