Prof. Dr. Eva Şarlak İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kuruluna Seçildi

1945 yılında Cemal Reşit Rey tarafından kurulan ve klasik müzik alanında Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan İstanbul Filarmoni Derneği, gerçekleştirdiği genel kurulda yeni yönetimini belirledi. Kültür, sanat ve kültürel mirası koruma alanlarında çalışan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi.

İstanbul Filarmoni Derneği'nin Türkiye'de klasik müzik camiasını birleştirmeyi, klasik müziğin geniş halk kitlelerince sevilmesini, çok sesli müziğin tanıtılmasını, bu sanat dalının yaygınlaştırılmasını amaçlayan ve bununla ilgili çalışmalar yapan köklü bir dernek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Eva Şarlak, derneğin bir kültürel miras  olduğunu ifade ederek, seçildiği görevle önemli bir kültür ve sanat kurumuna katkıda bulunacağı ve bu misyonu Işık Üniversitesi öğrencileriyle de buluşturacağı için mutlu olduğunu belirtti.