Haberler

Paylaş

Üç Üniversiteden Ortak Mimarlık Çalıştayı

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mimari Restorasyon Programı işbirliği ile "Üç Tarihsel Çevre, Üç Ölçek, Üç Konu: Koruma, Kullanma, Turizm" konulu çevrim içi çalıştay, 13.07.2020 – 23.07.2020 tarihleri arasında her üç üniversiteden öğretim üyeleri ve 16 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında ilgili üniversitelerin bulundukları kentlerde yer alan kırsal ölçekten kentsel ölçeğe farklı özelliklere sahip olan Şile - Kabakoz, Manisa - Kula ve Eskişehir - Odunpazarı tarihsel çevreleri koruma, kullanma ve turizm konuları ekseninde ele alındı. Katılımcılardan oluşan 8 çalışma grubu, ilgili tarihsel çevrelerin potansiyel ve sorunlarını analiz ederek öneriler geliştirdi.

Çalıştay; Prof. Dr. Nuran ZEREN GÜLERSOY (FMV Işık Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Gülay KEPSUTLU (FMV Işık Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Elif SÜYÜK MAKAKLI (FMV Işık Üniversitesi), Doç. Dr. Özlem ATALAN (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Doç. Dr. Güler KOCA (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi.Betül Gelengül EKİMCİ'nin (Eskişehir Teknik Üniversitesi) yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesi Arş. Gör. Nil DÖĞERLİOĞLU'nun da raportörlük görevini üstlendiği çalıştaya; Abdullah SOUCCAR (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Berfin SOLMAZ (FMV Işık Üniversitesi), Damla ERTEKER (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Doğa Can KORKMAZ (FMV Işık Üniversitesi), Doğukan Can KARAGÖZ (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Ekin BARDAKÇIOĞLU (FMV Işık Üniversitesi), Esra YENİ (FMV Işık Üniversitesi), Ezgi IŞIK (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Işılay TÜRKÜM (FMV Işık Üniversitesi), Öykü VEZİROĞLU (FMV Işık Üniversitesi), Özlem CEVDET (FMV Işık Üniversitesi), Rumeysa MUŞTU (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Selin İlayda SERT (FMV Işık Üniversitesi), Selinay BAŞOL (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Yaşar KARA (FMV Işık Üniversitesi) ve Zeynep ÖKSÜZ (Eskişehir Teknik Üniversitesi) katıldı. 

İlgili Dosyalar