Haberler

Paylaş

2019 - 2020 Dönemi Mezunlarımızı İş Ve Kariyer Yaşamlarına Uğurladık

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını düzenlediği online mezuniyet töreniyle iş ve kariyer yaşamlarına uğurladı. Bu yıl ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından toplam 1.516 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşarken, bu yılın üniversite birincisi ise; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü 4 üzerinden 3,98 ortalamayla bitiren Nijeryalı öğrenci Faısal Adamu Hamman oldu.

Işık Üniversitesi, bu yılki mezunlarını Covid-19 salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında online olarak düzenlediği mezuniyet töreniyle uğurladı. Üniversite yönetimi tarafından salgın koşullarının elverdiği en yakın tarihte fiziki olarak tekrarlanacağı ilan edilen mezuniyet törenindeki heyecan, önceki yıllarda normal koşullar altında yapılan törenleri aratmadı. Işık Üniversitesi akademisyenleri ile öğrenciler ve aileleri, canlı yayınlanan törene ekranları aracılığıyla katılırken, bu yılki mezuniyete; üniversite birincisi olan ve Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü 4 üzerinden 3,98 ortalamayla bitiren Nijeryalı öğrenci Faısal Adamu Hamman damgasını vurdu. Fakülte birinciliklerinde ise kız öğrenciler öne çıktı. Beş fakültenin ikisini erkek öğrenciler birincilikle tamamlarken, üç fakülte ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu birincileri, kız öğrencilerden oluştu.     

Nijerya'da hayal etti Türkiye'de gerçekleştirdi
Dört yıl önce Nijerya'dan 7 bin kilometre yol yaparak Türkiye'ye üniversite eğitimi için geldiğini anlatan Hamman, "Seçkin eğitimi ve akademik araştırmalara verdiği önemin yanı sıra, öğrenim için güvenli ve elverişli bir ortama sahip olması nedeniyle Işık Üniversitesini seçtim. Bütün profesörlerime ve hocalarıma, üniversite birincisi olarak mezun olmamı sağlayan yenilikçi öğretim anlayışları, verdikleri destek, teşvik ve rehberlik için şükran borçluyum. Elde ettiğimiz bu sonuca bakınca, bütün o gece ders çalışmalarımıza ve sabahın erken saatinde girdiğimiz derslere değdiğini görmek mutluluk verici" dedi.

Arkadaşlarına Mandela'nın sözleriyle seslendi

Törende yaptığı konuşmada öğrenci ve mezun arkadaşlarına da seslenen Faısal Adamu Hamman, Covid-19 salgınının sebep olduğu normal yaşamı sekteye uğratacak zorluklara rağmen başarılı olduklarını belirterek; "Kararlılığımız, çalışkanlığımız, zorlukların üstesinden gelme gücümüz ve azmimiz sayesinde daha yüksek amaçlara doğru yürümeyi öğrendik ve başardık. Covid-19 azmimiz ve başarımıza engel oluşturmayacak. Hayatta atacağınız her adımda zorlukların üstesinden gelme iradesini göstermenizi öneririm. Bu, hayalini kurduğunuz kariyerin ya da yüksek lisans çalışmalarınızın başlangıcı ve yepyeni bir hayatın ilk adımı olabilir. Hepimiz bunu başarabiliriz. Nelson Mandela'nın dediği gibi; 'Ben kaybetmem. Ya kazanırım ya da öğrenirim'. Ne yapmayı seçerseniz seçin, inanıyorum ki çok başarılı olacaksınız" diye konuştu.

Feyziye Mektepleri Vakfı Başkanı Akın Süel: Kendinize güvenin

Törende mezunlara seslenen Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Akın Süel, "Sizler, özveri ile zorlukları yenerek Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Tüm Işık camiası olarak sizlerle gurur duyduğumuzu belirtmeliyim. Bundan böyle, yine zor şartlarda iş hayatına atılacaksınız. Ancak kendinize güvenin ve emin olun, bunca zorluğu yenen, akademik olarak donanımlı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemeye kararlı, Işıklı gençler olarak mutlaka başarılarınıza yenilerini ekleyeceksiniz" dedi. Akın Süel mezunlara; yabancı dillerini geliştirmelerini, mesleki gelişmeleri takip etmeleri ve uzmanlaşmaları, bilgiye erişim olanaklarını iyi kullanmalarını ve bilgiden etkin yararlanmaları tavsiyelerinde bulundu.

"Gelirimizin tamamını eğitime harcıyoruz"

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yeminli Mali Müşavir, Avukat Hüsnü Güreli ve Mütevelli Heyeti Üyeleri adına mezunlara seslenen Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Mimar Kamil Özkartal; kurulduğu günden bu yana Işık Üniversitesinin gösterdiği gelişimi paylaşarak, bu yılki mezunlarla birlikte toplam mezun sayısının 13 bine ulaştığını kaydetti. Özkartal, "24 yıl önce, 1996 yılında; 134 yıllık köklü bir geçmişe sahip Feyziye Mektepleri Vakfımızın 'önce iyi insan yetiştirme' misyonunu üniversite düzeyinde devam ettirmek amacıyla kurulan ve nitelikli eğitim veren üniversitemiz, bizleri tercih eden tüm öğrencilerimiz ve fedakâr aileleriyle birlikte birçok başarıya ulaştı, daha nicelerine de ulaşacak. Başarılar; gayretle, çalışmayla ve arzuyla geliyor. Vakfımızın ve üniversitemizin arkasında, bir aile, sermaye veya herhangi bir ortaklık yoktur, 83 milyon Türkiyelinin sahibi olduğu bir kurumdur. Gelirimizin tamamını eğitime harcıyoruz. 'Önce iyi insan yetiştirme' görevimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda şevkle devam ediyor. Bizler öğrencilerimize ve mezunlarımıza inanıyoruz; merak edin, sorun, araştırın, eleştirin, aklınızı, vicdanınızı dinleyin, dünyayı ve insanı anlamaya çalışın. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin" diye konuştu.

"Öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli"
Törenin açılışında mezunlara ve ailelerine hitap eden Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, öğrencilerin ve alilerinin sağlığı ve güvenliğinin Işık Üniversitesi için her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, salgın koşulları sebebiyle bu yıl online olarak düzenlenen törenin, koşullar izin verdiğinde fiziki olarak tekrar yapılmasını planlandıklarını kaydetti.

"Eğitim kalitemizi sürekli yükseltiyoruz"
Işık Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olmayı hedeflediğini belirten Prof. Dr. Cemal İbiş, bu hedefe ulaşmak için hazırlanan strateji çalışmalarını uygulamaya başladıklarını ifade ederek, "Dünya üniversitesi olma hedefine ilerlerken, eğitim ve öğretim kalitemizi devamlı yükseltiyoruz. Uluslararası standartlardaki akademik programlarımız, modern kampüslerimiz, Işık geleneğinden güç alan eğitim ve öğretim kadromuzla, çağdaş eğitim anlayış içerisinde 'iyi insan, iyi gelecek' misyonumuzu yerine getirmek için çalışıyoruz" dedi.

"Sizlerin, 1885 yılından bugüne akan ışığı; geleceğe onurla ve gururla taşıyacağınızdan eminiz" sözleriyle mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Biliyoruz ki sizler bugüne kolay gelmediniz, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite sınavı derken ve gerçekten uzun bir eğitim süreci sonunda yoğun emeklerinizin karşılığı olarak bugün Işık Üniversitesi diplomanızı alıyorsunuz. Bunun için çok çalıştığınızı ve hak ettiğinizi biliyoruz. Bundan sonra sizlerin çok daha fazla çalışarak elde edeceğiniz başarılarınızla diplomanıza daha da değer katacağınıza inanıyoruz. Üniversitemizden aldığınız eğitim ve öğretim bunu fazlasıyla yapabileceğiniz bilgi ve beceri birikimini sizlere vermiştir" diye konuştu.

Işık Üniversitesinin 2019 – 2020 mezunlarını uğurladığı tören, geçen yıl mezuniyet töreninde gerçekleştirilen yemin metninin okunması ve kep atma seremonisi görüntüleriyle son buldu.

İlgili Dosyalar