Sürdürülebilirlik İçin Nasıl Tasarlamalıyız?

Işık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, "Sürdürülebilirlik" ana başlığıyla düzenlediği konferansla, "Nasıl Tasarlamalıyız" sorusuna yanıt aradı. Öğr. Gör. Y. İç Mimar ve Endüstri Tasarımcısı Gülhis Yücel konferansta yaptığı sunumda insanın "bilişsel" zekasıyla geldiği evrim düzeyinde bugün doğal-ekolojik çevrenin "yapılı" çevreye yenik düştüğünü ancak asıl kaybetmek üzere olanın "insan türü" olduğuna dikkat çekti. Konferansın ana eksenini oluşturan 1 saatlik sunumda insanlığın bugün geldiği noktada, aşırı konfor, aşırı yapılı çevre talebinin doğal-ekolojik çevre aleyhine gelişmeye devam etmemesi gerektiği ve farkındalıkların göstermelik olmaktan çıkararak gerçekçi ve uygulanabilir kılınması gerektiği vurgulandı. Konferansın konuk konuşmacılarından olan Klassis A.Ş Satış ve Pazarlama Yöneticisi İç Mimar Nur Altındiş ise Klassis Türkiye'nin temsilcisi olduğu INTERFACE yer döşemeleri firmasının sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Nur Altındiş konferansta; firmanın dönüşme, üretirken de karbon atığını sıfırlama projesini paylaştı, firmanın üretimlerinde okyanus diplerindeki atık ağları toplayarak; hem temizlik hem de yeni üretimde kullanarak dönüştürme örneğini anlattı.