Haberler

Paylaş

Ata'mızı Saygı ve Özlemle Andık

Aramızdan Ayrılışının 81. Yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle andık. Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Prof. Dr. Ercan Solak, Genel Sekreter Vekili Dr. Öğr. Üyesi Levent İncedere, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kaytaz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karakurt, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Onur Kaya, ve Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Selden Cepni, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Taner Eskil, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Koloğlugil'in hazır bulunduğu törende öğretim üyeleri, idari çalışanlar ve öğrenciler de yer aldı.

Işık Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Emine Dal ve Öğrenci Konseyi Başkanı İlker Aydın'ın konuşması ile başlayan anma töreni Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş'in konuşması ile devam etti.

Tören açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman "Atatürk 1933 Üniversite Reformu ve Alman – Yahudi Hocalar" konulu konferansında Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim alanındaki üstün öngörüsünü ve dönemde gerçekleştirilen üniversiteler reformunu anlattı.

İlgili Dosyalar