Haberler

Paylaş

Gece Yüzme Yarışıyla Işık Yolculuğuna Çıktılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 25 – 29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, kıyasıya mücadeleye ve renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Valiliği ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce Hapimag Sea Garden Resort sahilinde gerçekleştirilen organizasyonda bin 300'e yakın sporcu mücadele etti.

Kurulduğu günden bu yana; sunduğu nitelikli eğitimin yanı sıra, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere de özel önem veren Işık Üniversitesi, gece yüzme yarışlarına "Işık Yolculuğu" ismiyle sponsor olarak şampiyonaya destek verdi.   

Şampiyona kapsamında yapılan "Işık Yolculuğu Gece Yüzme Yarışı"nda engelli sporcuların da bulunduğu yüzlerce kişi, gece yüzme heyecanı yaşadı. Sahilde belirlenen alandan çıkış yapan sporcular 500 metrelik parkuru başarıyla tamamladı. Çok sayıda kişinin izlediği ve yaklaşık 350 sporcunun katıldığı yarışlarda renkli görüntüler oluşurken, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı YMM Av. A. Hüsnü Güreli ve Mütevelli Heyeti Üyesi Cem Yurtbay ile Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sıddık Yarman da sporcuları yalnız bırakmadı.  
 
Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı YMM Av. A. Hüsnü Güreli, şampiyonanın gece yüzme yarışlarına "Işık Yolculuğu" ismi verildiğini belirterek, "Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekiyor. Işık Üniversitesi olarak böyle önemli etkinliklere destek vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.   

"Işık Yolculuğu Gece Yüzme Yarışı"nda, erkekler kategorisinde Halim Lafçı, kadınlarda ise Angela Maurer birinci oldu. Düzenlenen törenle yarışmada dereceye giren yüzücülere ödülleri verildi.
 

İlgili Dosyalar