Işık Üniversitesi Bilim Olimpiyatları Fizik Yarışması'na Ev Sahipliği Yaptı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Olimpiyatları 2019 Fizik Kategorisi 2. Aşama Sınavı, 1-2 Temmuz 2019 tarihlerinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPhO) seviyesinde ve standartlarında gerçekleştirilen yarışma kapsamında ilk gün deney yarışması, ikinci gün ise yazılı sınav düzenlendi. Işık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karakurt ile Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Dimitrov'un organizasyon komitesinde yer aldığı yarışmada 23 öğrenci bilgi ve becerilerini sergiledi. Yarışmaya, Türkiye Fizik Olimpiyat Takımı üyelerinden Yunus Emre Parmaksız, Berkin Binbaş ve Mert Ünsal da katıldı. Yarışmada ilk iki sıraya girenler, dünyada nüfusu 1 milyondan fazla olan şehirleri temsil eden öğrencilerin katılacağı ve 1 - 6 Eylül 2019 tarihlerinde, Moskova Rusya'da yapılacak "The 4th International Olympiad of Metropolises" yarışmasında İstanbul'u temsil edecekler. Yarışmaların ardından katılımcı öğrenciler, Dekan Prof. Dr. İsmail Karakurt, Prof. Dr. Recep Dimitrov ve Işık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demiray'la birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.