Engelleri Işığımızla Aşıyoruz

Engelleri Işığımızla Aşıyoruz

Işık Üniversitesi, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü, 'Engelleri Işığımızla Aşıyoruz' başlığı ve engelli farkındalığını artırmaya yönelik bir dizi etkinlikle karşıladı. 1-3 Aralık tarihleri arasına yayılan etkinliklerin 1 Aralık'ta gerçekleştirilen ilkinde; yazar, sunucu ve eğitmen Mehmet Kızıltaş ile engellilerle iletişime yönelik çevrim içi atölye çalışması gerçekleştirildi. Etkinlik dizisinin 2 Aralık'taki bölümünde sabah saatlerinde, Şile kampüste bulunan Galeri Işık Şile'de Üniversitesi Öğr. Gör. Yusuf Ermez'in Türk İşaret Dili Alfabesi 2. Kişisel İllüstrasyon Sergisinin açılışı yapılırken, öğleden sonra ise yine Öğr. Gör. Yusuf Ermez'in konuk olduğu, 'Sanat Engel Tanımaz' başlığıyla çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirildi. 3 Aralık'ta 'Spor Engel Tanımaz' başlığıyla düzenlenen çevrim içi söyleşiye ise Milli Paralimpik Okçu Bahattin Hekimoğlu, Milli Paralimpik Basketbol Oyuncusu Çağla Nur Uzundurukan ve Basketbol Antrenörü Davut Güngör katılarak, spor dalında engellilerin yaşadıkları deneyimleri paylaştı.

Pedallar Engelli Farkındalığı İçin Döndü

Işık Üniversitesi Bisiklet Kulübü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde görme engelli öğrenci Şemsettin İster'le birlikte bu kez, engelli farkındalığı için pedal çevirdi. Işık Üniversitesi Genel Sekreteri Ertuğrul Bul, Sağlık ile Kültür ve Spor Daire Başkan V. Hasan Taşdemir ile Spor Müdürü Ali Parlak'ın eşlik ettiği öğrenciler, üniversite kampüsünden Şile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü önüne kadar yaklaşık 10 km pedal çevirdiler. Şile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Aslan tarafından karşılanan öğrencilere güzergah boyunca polis ve jandarma trafik ekipleri de eşlik etti.

Işıklılardan Omurilik Felçlileri Derneğine Destek

Işık Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü (Işık TOG), Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne destek için düzenlenen 'Plastik Kapak Toplama ve Geri Dönüştürme' etkinliğine katılarak, Şile sahillerinde plastik kapak topladı. Işık TOG üyesi 21 Işıklı öğrencinin hem tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan bireylere hem de çevre temizliğine katkı sağladığı etkinliğe Şile Belediyesi de çalışanlarıyla ve ekip üyelerine dağıttığı poşet, eldiven, şapka ve suyla destek verdi. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Işık TOG üyelerini ziyaret ederek öğrencilere teşekkür etti. Gün boyu süren etkinlik sırasında plastik kapaklar dışında, çevre temizliği için toplanan atıklar da Şile Belediyesi tarafından geri dönüşüme gönderildi.

İlgili Dosyalar