Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı

Hakkında

Programın Amacı:

Program, radyo ve tv yayıncılığının ve içerik üreticilerinin ihtiyaç duyduğu çalışan gereksinimini karşılamayı amaçlamaktadır. Yapım ve yapım sonrası aşaması ile stüdyo yayınlarının ihtiyaç duyacağı her tür teknik elemanın yetiştirilmesi programın önceliği olup bu hedefe ulaşmak için çağdaş teknolojiden, sürekli yenilenen eğitim programından ve nitelikli eğitim kadrosundan yararlanmaktadır. Programın eğitim dili Türkçe'dir.

Eğitimin İçeriği:

Programda; ses ve görüntü teknolojisi, stüdyo kameramanlığı, animasyon gibi temel derslerin yanı sıra radyo ve televizyon yayın sistemleri, radyo ve tv program yapım teknolojisi, görüntü kayıt ve kurgu sistemleri tekniği, stüdyo ışıklandırma teknikleri dersleri ile de ilgili alanlarda çalışabilecek nitelikli kişiler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Mezuniyet Sonrası İş Olanakları:

Programdan mezun olanlar "Radyo ve Televizyon Programcılığı Ön Lisans Programı Mezunu" olurlar. Bu mezunlar, televizyon ve radyo kanalları, basın yayın kuruluşları ve yapım şirketlerinde; yayın, reji, yapım asistanı, resim seçici, server operatörü, grafik operatörü, arşiv elemanı, ses operatörü, kameraman, ışık operatörü, kamera kontrolcu, yayın operatörü, transmisyon operatörü olarak çalışabilmektedirler.



İlgili Dosyalar