2013-2016 Dönemi Araştırma ve Yayınlar

Toker Dereli'nin International Encyclopaedia of Labour Law and Industrial Relations (ed. R. Blanpain) serisinden 'Türkiye' kitabının 2013 updated baskısı Kluwer Law International tarafından Ağustos 2013'te neşredilmiştir.Daha sonra aynı eserin 6356 sayılı yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi yasası , ilgili diğer yeni kanunlar ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ile getirilen tüm değişiklikleri içeren yeni bir baskısı aynı yayınevi tarafından 2015 yılında neşredilmiştir. Kluwer genel editörü R.Blanpain'in çağrısı ile Işık Üniversitesi ve diğer bazı yüksek öğretim kurumları mensuplarınca yazılan chapter'lardan oluşan bir Book of Readings "Emerging Patterns of Work and Turkish Labor Market Challenges under Goobalization (BCLR 84)başlığı ile Kasım 2013'te yayımlanmıştır.

Springer yayınevinin çağrısı ile Prof. Dr. Toker Dereli ve ağırlıklı olarak Işık Üniversitesi İİBF mensuplarınca başlatılan bir kitap projesi gerçekleştirilmiş ve T. Dereli, Pınar Soykut ve Aslı Şen-Taşbaşı editörlüğünde 13 bölümden oluşan kitap 'Labor and Industrial Relations in a Globalized World: New Perpectives on Work, Social Policy and Labor Market Implications' başlığı altında 2014 yılında yayınlanmıştır.