Moda ve Tekstil Tasarımı (Tezli/Tezsiz, Türkçe)

Moda ve Tekstil Tasarımı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Koşulları (2019-2020 Güz Dönemi İçin)

Programa herhangi bir fakültenin 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan herkes başvurabilir. Alan dışından başvuran adaylar gerekli görülürse önerilen bilimsel hazırlık programını alırlar. ALES ve Yabancı Dil Puanı aranmamaktadır. Lisans mezuniyet genel not ortalaması aranmaz.

Moda ve Tekstil Tasarımı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru İçin Gereken Belgeler (2019-2020 Güz Dönemi İçin)

• Öğrencinin lisans diplomasının veya mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi.
  • Tam doldurulmuş başvuru formu

• Yabancı uyruklu adaylar için Türkçe yeterliğini gösteren TÖMER diploması veya belgesi.
  • Mezun olduğu yükseköğretim kurumundan almış olduğu onaylı not çizelgesi (transkript) belgesinin aslı.
  • Adayın alan ile ilgili çalışmalarını içeren dosya mülakat (sözlü sınav) sırasında getirilecektir.

* Başvuru için gereken belgeler mülakat gününde getirilmelidir.

** Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru ve Kayıt Tarihleri: 4 Haziran – 20 Eylül 2019

*** Başvuru ve kayıt için en geç 20 Eylül 2019 Saat: 17:00'da enstitü ile iletişime geçilmelidir.

Yazılı ve sözlü sınav tarihleri için enstitü ile iletişime geçilmelidir.

Sınav:

Sınav, aynı gün içerisinde yapılan yazılı sınav ve adayın çalışmalarını içeren dosyanın değerlendirilmesinden oluşan sözlü sınavdan oluşmaktadır. Ayrıca uygulamalı bir sınav yapılmayacaktır.

Bilgi için: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 444 07 99 – 6127/6129 lee@isikun.edu.tr