H2020 Marie Curie-IF Programı-2016
Close

H2020 Marie Curie-IF Programı-2016

Back

DESTEKLİ ARAŞTIRMALAR OFİSİ

Değerli Öğretim Üyeleri, Araştırmacılar,
H2020 Marie Sklodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları'ndan biri de araştırmacıların uluslararası dolaşımına destek veren ''Bireysel Burslar (Individual Fellowships-IF)'' programıdır.

Doktora derecesini almış ya da en az 4 yıl araştırma deneyimine sahip araştırmacıların faydalanabileceği 2016 yılı Marie Sklodowska-Curie Bireysel Bursları kapsamında aşağıdaki gibi dolaşım mümkün olacaktır:

1.Avrupa Bursları (European Fellowships):

Standard Panel: Araştırmalarına Avrupa'da devam etmek isteyen araştırmacıların başvurularına uygundur. (örn. Fransa'dan Türkiye'ye geliş, Türkiye'den Almanya'ya gidiş)
· Proje Süresi 12-24 aydır.
· Her milliyetten araştırmacının başvurusu kabul edilmektedir.
· Son başvuru tarihi itibariyle, gideceği ülkede son 3 yılda 12 aydan fazla bulunmamış olunmalıdır.

Re-entegrasyon Paneli (Reintegration Panel - RI): Avrupa dışındaki ülkelerden Türkiye'ye geri dönüş yapmak isteyen araştırmacıların başvurularına uygundur.
· Proje Süresi 12-24 aydır.
· Geri dönüş için başvuran araştırmacının bir AB üye/asosiye ülke vatandaşı olması ya da en az 5 yıl araştırma amaçlı bu ülkelerde ikamet etmiş olması gerekmektedir.
· Son başvuru tarihi itibariyle, son 5 yıl içerisinde 36 aydan fazla gidecekleri ülkede (Türkiye'de) bulunmamış olmaları gerekmektedir.

Kariyerine Geri Dönüş Paneli (Career Restart Panel - CAR):
Doğum izni, araştırma dışı çalışmalar vb. sebeplerle kariyerine ara vermiş araştırmacıların dezavantajlı duruma düşme ihtimaline karşılık bu panel oluşturulmuştur.
· Proje Süresi 12-24 aydır.
· Her milliyetten araştırmacının başvurusu kabul edilmektedir.
· Son başvuru tarihi itibariyle, son 12 aydır araştırmalarına ara vermiş olunmalıdır.
· Son başvuru tarihi itibariyle, son 5 yılda 36 aydan fazla gidilecek ülkede bulunmamış olunmalıdır.

2.Global Burslar (Global Fellowships):

Türkiye'deki araştırmacıların, geri dönmek koşuluyla, 12-24 ay süre ile Amerika, Kanada, Japonya gibi Avrupa dışındaki ülkelerde araştırma yapmak üzere başvurularına uygundur. Özellikle ''sabbatical'' olarak yurt dışına giden araştırmacılarımızın yararlanabileceği bir programdır. 12 ay yurda dönüş mecburi olup, araştırmacı dönüşündeki 12 ay süresince de desteklenmektedir. Araştırmacı bursa başvururken hazırlayacağı proje önerisinde geri dönüş yapacağı kuruluşu da belirtmek durumundadır.
· Başvuran araştırmacının bir AB üye/asosiye ülke vatandaşı olması ya da en az 5 yıl araştırma amaçlı ikamet etmiş olması gerekmektedir.
· Son başvuru tarihi itibariyle, gideceği ülkede son 3 yılda 12 aydan fazla bulunmamış olmalıdır.

Son başvuru tarihi 14 Eylül 2016 dır. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.



Saygılarımızla,
Destekli Araştırmalar Ofisi