Gerekli Koşullar ve Belgeler

  • Değişim programına başvuracak adaylar, Işık Üniversitesi'nin ikili anlaşması olan kurumlar/ bölümler hakkında bilgi edinmekle yükümlüdürler.
  • Anlaşmalarla ilgili genel bilgi, kota sayısı ve başvuru için gereken koşullarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Başvuru Kriterleri

  • Adayların değişim programına başvurabilmeleri için en az 1. Sınıf derslerini vermiş olmaları gerekmektedir.
  • Genel not ortalamasının GPA 2.20/4.00 olması şartı aranmaktadır.
  • Adaylar ortak kurumda alacakları dersler için danışmanlarının ve bölüm koordinatörlerinin onayını almakla yükümlüdürler. Bölüm Koordinatörleri listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Başvuru Kriterleri

  • Değişim öğrencisi olarak kabul edilen öğrenciler, kendi öğrenim ücretini ödemekle yükümlü olup ortak kurumdaki öğrenim ücretinden muaf olmaktadırlar. (Bu koşul Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversiteleri kapsamamaktadır) Öğrenciler ulaşım ve kaldıkları süre boyunca yapacakları tüm kişisel masraflarını kendileri karşılamakla yükümlüdürler.

1. Adım:

Adayların, değişim programı için başvuracakları üniversitenin başvuru belgeleri ile birlikte son başvuru tarihinden önce Uluslararası Ofis'e başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Kriterleri

Uluslararası Ofis belirtilen kriterlere uyan öğrencileri ortak kuruma aday olarak gösterir.

2. Adım:

Aday öğrencinin başvurusu kabul edildikten sonra ortak kurum tarafından kabul mektubu düzenlenir.

"Kabul" Mektubunu Aldıktan Sonra

Öğrenciler Ders Transfer Tablosu ve Öğrenim Anlaşmasının düzenlenmesi ve ders programlarının belirlenmesi için akademik danışmanlarıyla / bölüm koordinatörleriyle tekrar iletişime geçmelidirler.

Öğrenciler vize işlemlerinin tamamlanmasından sorumludur. Uluslararası Ofis ilgili bilgi ve belgelerin temin edilmesinde yardımcı olacaktır.

3. Adım:

Kabul edilen öğrenciler Ders Transfer Tablosu, Öğrenim Anlaşması ve Taahhütnameyi eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış şekilde Uluslararası Ofis'e teslim etmekle yükümlüdürler.

BAŞARILAR!!!

İlgili Dosyalar