'Uzaktan' Mimari Proje Stüdyosu Eğitimi - Potansiyeller ve Sorunlar

Çevrimiçi Panel - 1 30 Eylül 2020 - 15.00-17.00

Bilindiği gibi, 2019-2020 Bahar Yarıyılında Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen eğitimin online sürdürülmesine karar verilmiş; mimarlık okulları kısa bir değerlendirme sürecinin ardından uzaktan eğitim süreçlerini başlatmışlardır. Mimari Proje derslerinin stüdyo yerine uzaktan eğitim koşullarında gerçekleştirilmesi mekân, zaman, iletişim, teknoloji gibi birçok farklı boyutuyla ele alınmasını gerektirmektedir. Stüdyoda başlayan ve online devam eden mimari proje derslerindeki deneyim ve uygulamaların değerlendirilmesi ve tümüyle uzaktan yapılması hedeflenen bu süreci nitelikli bir biçimde kurgulayabilmek üzere potansiyel ve kısıtlamalarının objektif olarak ele alınmasının önemi açıktır.
Uzaktan mimari proje derslerinde kullanılan ara yüzler, stüdyoyu oluşturan bileşenlerin online süreçteki alternatifleri, yaz okulu uygulamaları, uluslararası deneyimler, akademisyen ve öğrencilerin bakış açıları gibi birçok konuda uygulama ve deneyimlerin paylaşılması ve tartışılması yararlı görülmektedir.

Katılımcılar
Prof.Dr. Ayşe Şentürer, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Aslı Pınar Biket, Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Sebla Arın Ensarioğlu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü