Moda Günleri

Işık Üniversitesi Moda Günleri

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, mezun adaylarına iş dünyasını yakından tanıtmak ve kariyerlerinde yönelebilecekleri alternatif alanları göstermek amacıyla, 4 - 6 Mayıs 2011 tarihlerinde "Moda Günleri" düzenledi. Etkinlik kapsamında Işıklı öğrenciler "modanın en iyilerini" belirleyerek "Işıklı Moda Ödülleri"ni sahiplerine teslim etti.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri arasında yapılan ankete göre "En İyi Haute Couture Tasarımcısı" dalında Cengiz Abazoğlu, "En İyi Moda Tasarımcısı" dalında Hakan Yıldırım, "En İyi Genç Moda Tasarımcısı" dalında Gamze Saraçoğlu, "En İyi Gelecek Moda Tasarımcısı" dalında Zeynep Tosun, "En İyi Aksesuar Tasarımcısı" dalında Deniz Kaprol, "En İyi Genç Aksesuar Tasarımcısı" dalında Zeynep Balaban, "En İyi Moda-Kumaş Tasarımcısı" dalında Seda Saydam, "En İyi Moda Editörü" dalında Melis Alphan aldı. Anket sonuçlarına göre "En İyi Moda Dergisi" Vogue olurken, ödülü ekibi adına Vogue Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç aldı. Yılın "En İyi Moda Bloğu" ise style-boom.blogspot.com seçildi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği "Moda Günleri"ne Bahar Korçan, İdil Tarzi, Yıldırım Mayruk gibi moda tasarımcıları, Ferhan İstanbullu ve Ece Sükan gibi moda ve stil danışmanları, Uğurkan Erez, Başak Gürsoy gibi koreograflar, Zeki Başeskioğlu, Abdullah Kiğılı gibi tanınmışTürk markalarının yaratıcıları, Harvey Nichols, Louis Vuitton, Adidas gibi uluslararası markaların pazarlama ve satın alma müdürleri konuk oldu. Etkinlikte konuşmacılar Türkiye'de modanın geçmişinden, moda ve perakende sektörünün markalaşma konusunda kat ettiği yola, Türk modacılarının dünyada geldiği noktadan geleceğin modacılarını bekleyen konulara kadar birçok farklı başlığı ele aldı.