Üniversite web sayfamızın mobile uyumlu web sayfasını görüntülemek için aşağıdaki butonu kullanabilirsiniz.

BASINDA IŞIK:

Başvuru ve Kabul Son Başvuru Tarihi 21 Ağustos 2015

Son Başvuru Tarihi 21 Ağustos 2015

Eğitim dili İngilizce olan programlara başvurular Maslak Kampüsü'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne, Türkçe programlara Klinik Psikoloji hariç On-Line olarak yapılmaktadır.( http://onlinekayit.isikun.edu.tr/)

On-Line başvuru yapılan , Muhasebe ve Denetim, İşletme Yönetimi Uzaktan Eğitim (e-MBA) ve Yöneticiler İçin İşletme (Türkçe) Yüksek Lisans Programları adaylarından başvuru belgeleri istenmemektedir. Sadece online başvuru yapmaları yeterlidir.

Başvuru icin gerekli belgeler:

• Lisans/yüksek lisans diploması veya onaylı mezuniyet belgesi (mezuniyet aşamasındaki adaylar bu belge yerine onaylı not çizelgesi getirebilirler).
  • Not çizelgesi (transkript) belgesi veya onaylı sureti.
  • ALES en az 55 puan veya eşdeğer GRE / GMAT sınav sonuç belgesi. (Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Programları için)
  • Güzel Sanatlar Fakültesi'nin tezli yüksek lisans Programları ile diğer tezsiz yüksek lisans programları başvurularında ALES şartı aranmaz.
  • Eğitim dili İngilizce olan programlarda İngilizce bilgisini gösterir belge. Yüksek Lisans Programlarına ve Sanat Bilimi Doktora Programına başvuranlar için YDS en az 65 puan, Çağdaş İşletme Yönetimi Doktora Programına başvuranlar için YDS en az 75 puan, ya da bu puanlara karşılık gelen Yükseköğretim kurulunun kabul ettiği TOEFL puanına sahip olduğunu belgelemeleri gerekmektedir. Bu belgelerden hiçbirine sahip olmayan adayların Işık Üniversitesi tarafından yapılan yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
YDS(ÜDS/ KPDS) TOEFL PROGRAMLAR
  IBT
65 78 Yüksek Lisans
75 90 Doktora (Çağdaş İşletme Yönetimi)
  • Işık Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı Baraj Puanı Üniversite Senatosu tarafından belirlenir.
  • Eğitim dili Türkçe olan programlarda İngilizce belgesi aranmaz.
  • Işık Üniversitesi mezunları, mezuniyetlerini takip eden 3 (üç) yıl içinde muaf sayılırlar.
  • İki adet referans mektubu. (GSF lisansüstü başvuruları için en az biri öğrencinin lisans veya yüksek lisans eğitimi sırasında ders aldığı veya birlikte çalıştığı öğretim üyesi tarafından yazılmış olmalı) Işık mezunlarından bu belge istenmez.
  • Tam doldurulmuş Başvuru Formu.
  • Varsa adayın çalışmalarını içeren dosya veya portfolyo(Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına başvuran adaylar için)
  • On-Line Başvuru Yapılan Programlar:

Sanat Bilimi Doktora Programı,
    Görsel İletişim Tasarımı,
    Sanat Kuramı ve Eleştiri,
    Resim,
    Muhasebe ve Denetim,
    İşletme Yönetimi Uzaktan Eğitim (e-MBA),
    Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans Programları.

On-Line başvuru yapan Sanat Bilimi Doktora, Sanat Kuramı ve Eleştiri, Resim ve Görsel İletişimTasarımı Yüksek lisans Programları adaylarının yukarıda istenen belgeleri mülakata gelirken getirmeleri zorunludur.

Online Kayıt

Diğer Bilgi:

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün lisansüstü dersleri Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde yürütülmektedir.

Klinik Psikoloji Programı Başvuru Formu