Lisans Programlarına Başvuru ve Kayıt (Özel Yetenek Sınavı)

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
ÖZEL YETENEK SINAVI (ÖYS)

ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARI

GENEL BİLGİLER

1. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden Bölümler;
Görsel Sanatlar Bölümü (Resim, Heykel)
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü

2. Özel Yetenek Sınavı Tarihleri;
Görsel Sanatlar Bölümü ve Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü için 12 Eylül 2019 Perşembe günügünü özel yetenek çizim sınavı yapılacaktır.

3. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim dili Türkçe'dir.

4. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin tüm bölümleri için isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı açılmaktadır.

5. 2019-2020 Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı'na girmek için başvuracak adayların, TYT sınavından 150 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Engelli adayların TYT sınavından 100 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

6. Burs ve İndirim Olanaklarına Işık Üniversitesi web sayfasında http://www.isikun.edu.tr/hakkinda/yonetim/genel-sekreterlik/ogrenci-isleri-daire-baskanligi/burslar/burs-yonergesi adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ ile MODA ve TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ ÇİZİM ÖZEL YETENEK SINAVI
ÖZEL YETENEK SINAVINA (ÇİZİM SINAVI) BAŞVURU VE ONLINE SINAV KAYDI:

Adaylar Işık Üniversitesi web sayfasında http://e-campus.isikun.edu.tr/gsf/application adresi üzerinden online ön kayıt formunu doldurarak sınav kaydı yaptırabilirler. Sınava girmek için adayın Online kayıt yaptırması yeterlidir.

ONLINE BAŞVURU TARİHLERİ:

• Görsel Sanatlar Bölümü ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü için yapılacak çizim sınavı ön kaydı 28 Ağustos – 10 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
Not: Özel Yetenek Sınavına giriş için sınav harcı alınmayacaktır.

ÖZEL YETENEK SINAVI (ÇİZİM SINAVI) TARİHİ:

Tarih: 12 Eylül 2019, Perşembe
I. Oturum Saat: 10:00
Yer: Maslak Kampüsü

KAYIT:

Asil liste kayıtları 16 Eylül Pazartesi - 17 Eylül Salı 2019 tarihleri arasında, Yedek Liste kayıtları 18 Eylül Çarşamba - 19 Eylül Perşembe 2019 tarihleri arasında mesai saatlerinde Maslak Kampusu Öğrenci İşleri Ofisi'nde yapılacaktır.

SINAVIN İÇERİĞİ VE SINAVA GELİRKEN YANINIZDA GETİRECEĞİNİZ BELGE VE ÇİZİM MALZEMELERİ:

1. Adayların sınava gelirken, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport veya fotoğraflı bir kimlik belgesini,
2. İnternet ön kayıt başvuru formu çıktısını,
3. YKS Sınav Sonuç Belgesi'ni yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
4. Özel Yetenek Sınavı uygulamalı olacağından, sınava katılacak adayların kurşun kalem, silgi, 35x50 cm boyutlarında duralit veya mukavvadan sert altlık, metal klips (mandal) vb. gerekli çizim malzemelerini ve 1 adet mavi tükenmez kalemi yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
• Adaylar, başvuru formunda tercih ettikleri iki bölümü, öncelik sırasına göre belirtmelidirler.
• Engelli adaylar durumlarını "engelli sağlık kurulu raporu" ile belgelemeleri kaydıyla, özel yetenek sınavlarına kabul edilirler (bkz.https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/kontkilavuz20062019.pdf )

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Lise diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı,
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (aslı adayın yanında bulunmalıdır)
3. İki adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf kabul edilmeyecektir.)
4. YKS Sınav Sonuç Belgesi, 2018 YKS puanını kullanacak adayların dönüştürülmüş puan kartı,
5. Öğretim ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu (%100 burslu programları kazanan öğrenciler hariç). Yatırılacak öğrenim ücreti; http://www.isikun.edu.tr/hakkinda/yonetim/genel-sekreterlik/mali-isler-daire-baskanligi/ogrenci-islemleri/ucretler adresinden öğrenilebilir.
6. Dönemlik veya Yıllık Peşin Ödeme Sistemi tercih edilmiş ise, ödeme yapıldığına dair 'Banka Dekontu'
7. Taksitli Ödeme Sistemi tercih edilmiş ise 'Taksit Hesabı Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi',

İLETİŞİM

Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili bilgiler ve duyurular www.isikun.edu.tr internet adresinden veya aşağıda verilmiş telefonlardan öğrenilebilir.

Adres: Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü, Pınar Mah. Büyükdere Cad. No.194, 34398 İstinye - Sarıyer / İstanbul

Sınav Kayıt Bürosu (Direkt): 444 07 99 - 6152
Santral (tel): 444 07 99 - 6083