Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü

Işık Üniversitesi'nin vizyon ve temel değerleri doğrultusunda oluşturulan programın amacı, öğrencilerin moda ve tekstil sektöründe ulusal ya da uluslararası platformlarda görev alabilecek, yaratıcı, kültürlü ve vizyon sahibi, sorumlu sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Bölüme ait donanımlı dikiş, dokuma, baskı, takı/aksesuar ve bilgisayar atölyeleri öğrencilere profesyonel iş hayatlarında gereksinim duyacakları deneyim ve bilgileri kazandıracak teknik alt yapıya ve çalışma ortamlarına sahiptir.

Öğrenciler, uygulamalı olarak Temel Tasarım Eğitimi, Mesleki Temel Tasarım Eğtimi, Desen Tasarımı, Moda Tasarımı, Dokuma Tasarımı, Baskı Tasarımı ve bu derslere eşlik eden Teknik Çizim, Drapaj, Dikiş gibi teknik içerikli dersleri alırlar. Bu derslerin yanı sıra teorik olarak Moda Tarihi, Moda Pazarlaması, Sanat Yapıtı ve Analizi, Eski Türk Kumaşları gibi tasarım vizyonu ve kültürüne katkısı olacak dersleri okuyarak teori, pratik, teknik, tarih, kültür altyapısı ile bir bütün olarak tasarım disiplinini özümserler.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'müzün mezunları moda, dokuma, baskı/kumaş deseni ve takı/aksesuar tasarımı alanlarında, bağımsız ya da bir firmada tasarımcı olarak yer edinebilir; moda yazarlığı ve danışmanlığı yapabilir; mağazacılık gruplarında ürün yöneticisi, yaratıcı direktör, marka yöneticisi, satın almacı, pazarlamacı, kalite kontrolcü gibi meslek gruplarında aranan vasıflı eleman olarak sektörde görev yapabilirler.

"Yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan ve sürekli yenilenerek kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan, yurtiçinde ve dışında tüketiciye sunulan tekstil ürünleri, yetiştirdiğimiz yaratıcı, yetenekli, genç tekstil ve moda tasarımcılarımızın başarıları ile taçlanmaktadır. Unutmayalım ki William Morris'e (1834-1896) göre, tekstil ile oluşturulan estetik bir çevre, insanların işgücünü ve verimini arttırır."

Doç. Ayşe Günay
Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı